FOR
A SMARTER BUSINESS
A SMARTER PLANET
2004 yılında kurulan ve 2014 yılı ikinci çeyrek sonu itibariyle 15.8 milyon aboneye sahip olan Avea, Türkiye'nin en genç ve yenilikçi mobil iletişim operatörüdür. Yeni nesil şebekesi ile Türkiye nüfusunun %98'ine ulaşan şirket, "Avea" markası ile gerek kurumsal gerekse bireysel hizmetleriyle hızla büyümekte, gerek teknoloji ve altyapıya, gerekse yönetim ve 3000'e yakın çalışanına sürekli olarak yatırım yapmaktadır. 205 ülkede 682 operatörle uluslararası dolaşım anlaşması bulunan Avea, uluslararası dolaşım ortaklıklarını artırmaya devam etmektedir. Avea, "Türkiye'nin "en beğenilen ve tercih edilen" mobil iletişim şirketi olmak" vizyonu ile müşterilerine son teknolojinin yanı sıra yenilikçi ve kaliteli hizmet sunmaktadır. TT&TİM İletişim Hizmetleri A.Ş., Türk Telekom'un GSM Operatörü Aycell'in, %51 İş Bankası Grubu ve %49 TİM ortaklığı ile kurulmuş olan İş-TİM ile birleşmesi sonucu, 19 Şubat 2004 tarihinde resmen kurulmuştur. Birleşmeden sonra Aria ve Aycell markalarının TT&TİM çatısı altında devam ettiği kısa bir süreç yaşanmıştır. 23 Haziran 2004 tarihi itibariyle ise birleşmeden doğan sinerjinin ifade edildiği yepyeni "Avea" markası, bu iki markayı temsilen piyasaya sunulmuştur. 15 Ekim 2004 tarihi itibariyle "TT&TİM İletişim Hizmetleri A.Ş" ticari ünvanı "Avea İletişim Hizmetleri A.Ş." olarak değişmiştir.
Varlık ve Bakım Yönetimi Süreç Analizleri
MAXIMO 3G Saha Varlık Kurulum Süreçleri Uyarlamaları
MAXIMO Tranmisyon İş Süreçleri Uyarlamaları
Mobil Varlık ve İş Yönetimi Uyarlamaları ve MAXIMO Entegrasyonları
MAXIMO Çoklu İşlemler Varlık Ve Envanter Hareketleri Uyarlamaları
Network BTK Varlık ve Envanter Raporlamaları Uyarlamaları (MAXIMO)
MAXIMO NSS Anons Portal, KMA (Kurumsal Müşteri Anonsları) Portal ve IT Anons Portal Yazılım Uyarlamaları
Varlık Yönetimi MAXIMO ve Mobil Yazılımlar Birinci Seviye Kullanıcı Desteği Yönetilen Hizmetleri
Türkiye'de GSM temelli mobil iletişim, Şubat 1994'te Turkcell'in hizmete girmesiyle başladı. 27 Nisan 1998'de T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzalayan Turkcell, müşterilerine sunduğu mobil ses ve veri iletişimine dayalı hizmetlerin çeşitliliğini, kalitesini ve buna bağlı olarak müşteri sayısını da artırarak gelişimini sürdürdü.
Faaliyette bulunduğu dokuz ülkenin beşinde pazar lideri olan Turkcell, b ölgesel bir liderdir. Hisseleri 11 Temmuz 2000'de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve New York Stock Exchange'de (NYSE) eşzamanlı olarak işlem görmeye başlayan Turkcell, NYSE'ye kote olan ilk ve tek Türk şirketi unvanına sahiptir.
Turkcell, Türkiye'deki geniş kapsama alanı ve yurt dışında kullanım hizmetlerinin yaygınlığıyla, müşterilerinin iletişim ihtiyaçlarına yüksek kalitede cevap verebilmeyi amaçlamaktadır.
3G'de 110'dan fazla ülkede yaptığı anlaşmalar sonucu yurt dışı kullanımda dünyanın önde gelen operatörleri arasında yer alan Turkcell, ayrıca, GPRS dolaşımında 165'ten fazla ülkede yaptığı anlaşmalarla bu alanda dünyanın sayılı operatörlerden biridir.
Turkuaz servis ve konfigürasyon yönetimi projesinin analiz ve dizayn aşamasında görev alınması, Turkuaz Selfcare Portal arayüzünün IBM Maximo ile entegrasyonu için web servislerin geliştirilmesi
IBM MAXIMO ve Tivoli Service Manager konusunda danışmanlık ve dış kaynak hizmetlerinin sağlanması
Gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu’nun bünyesinde yer alan Vodafone Türkiye, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun abone tanımına göre, 30 Haziran 2014 itibariyle hizmet sunduğu 20.4 milyon abonesiyle Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketidir.
Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye’nin 2006 yılından bu yana satın alma dâhil toplam yatırımları 12 milyar TL’yi aşmıştır. 2010’da Borusan Telekom’u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2011’de de Türkiye’nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Koç.net’i bünyesine dâhil etti.
Vodafone Türkiye; mobil ses, sabit ses, mobil internet ve ADSL hizmetleriyle “komple iletişim çağı”nı yaşatıyor.
Vodafone Türkiye 3300’ü aşkın çalışan kadrosu, 1200’ü aşkın perakende mağazası, ekosisteminde bulunan 43 bin kişilik paydaş ailesiyle faaliyet göstermektedir.
Motorola Türkiye iş ortaklığı ile 2G kurumsal varlık yönetim sistemi uyarlama projesinde proje liderliği danışmanlığı
Motorola Türkiye iş ortaklığı ile ile FAR (Fixed Asset Registration) sistemi geliştirilmesi anahtar teslimi rojesi
Huawei Türkiye iş ortaklığı ile 3G varlık ve operasyon yönetimi uyarlama projesinde proje danışmanlığı
Huawei Türkiye iş ortaklığı ile 3G depo sistemlerinin Maximo üzerine uyarlanmasına yönelik anahtar teslimi proje
Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. Bünyesine katmış olduğu deneyimli uzman kadrosu ile, sistemde yapmış olduğu köklü değişikliklerle çağı yakalamış ve müşterilerine yerinde hizmet götürmeyi hedef edinmiş, mobil teknolojileri etkin kullanan bir elektrik dağıtım şirketidir.
MEDAŞ, arıza noktalarına en kısa yoldan ulaşımı sağlayan Coğrafi Bilgi Sistemi, elektrik arızalarının uzaktan izlenmesini ve yönetimini sağlayan SCADA sistemi, uzaktan sayaç okuma ve online fatura bilgileri güncelleme sistemleriyle Şebeke Yönetim Sistemi alt yapısını oluşturmuştur. Bu sistem sayesinde müşterilerin, her türlü talep ve şikayetini yerinden kalkmadan, online sistemlerimizi kullanarak iletebilmeleri hedeflenmiştir.
IBM Maximo Kurumsal Varlık ve Bakım Yönetimi Sistemi (BYS ve SYS) Kurulumu
MAXIMO (Bakım Yönetim Sistemi)– CBS (Başarsoft EDABİS) Entegrasyonu
MAXIMO (Satınalma Yönetim Sistemi) – Finans Sistemi (Alvima) Entegrasyonu
MAXIMO – Çağrı Merkezi Sistemi (Armakom) Entegrasyonu
Hakediş Hesaplamaları Uygulaması
Poyraz Mobile Saha İş Yönetimi ve MAXIMO BYS entegrasyonu
Poyraz Mobile Saha İş Yönetimi – CBS (Başarsoft Mapinfo) Entegrasyonu
Poyraz Mobile Depo Yönetim Sistemi ve MAXIMO SYS Entegrasyonu
Akenerji’nin CEZ Grubu ile yaptığı stratejik ortaklığın en önemli projelerinden biri Hatay’ın Erzin ilçesinde kurulması planlanan yaklaşık 900 MWm / 882 MWe kapasiteli EGEMER doğal gaz santrali projesidir. Bölgeye çevre dostu ve yüksek verimliliğe sahip, çağdaş bir enerji santrali kazandırmayı amaçlayan ve 2011 yılında inşaatına başlanan 2014 yılında tamamlanarak ticari işletmeye geçirilmesi öngörülmektedir.
IBM MAXIMO Kurumsal Varlık ve Bakım Yönetimi Sistemi Kurulumu
MAXIMO – Oracle Applications Entegrasyonu
Poyraz Mobile Saha İş Yönetimi Uygulaması (Windows 8 tabletler üzerinde)
Atlas Enerji Üretim A.Ş. elektrik üretimi ve ticareti amacıyla kurulmuştur. Şirket merkezi İstanbul’da olup projelerle ilgili tüm resmi formaliteler ve teknik konular Ankara’daki temsilcilik ofisinden, kömür yakıtlı termik santral yapım işleri ise İskenderun şantiyesi ofisinden yönetilmektedir.
Atlas Enerji Üretim A.Ş. 2 x 600 MW İskenderun Kömür yakıtlı Termik Santral Projesinin elektrik üretim lisansınıEPDK’dan (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) almış bulunmaktadır. Şirket, uzun vadede, doğal gaz, rüzgar ve jeotermal santralları kurmayı da planlamaktadır.
2 x 600 MW Termik Santral Projesi iki safhada tamamlanacaktır. İlk safhada ilk ünite ile iki üniteye ortak tesisler (baca, türbin-jeneratör binası, su tasfiye tesisi binası, deniz suyu ile soğutma sistemi inşaat işleri, kömür depolama alanı, vb.) yapılacaktır. İkinci ünitenin yapımı projenin ikinci safhasını oluşturacaktır. Tamamlandığında, her bir ünite yılda 4,260,000,000 kWh üretecektir.
IBM MAXIMO Kurumsal Varlık ve Bakım Yönetim Sistemi Kurulumu
Diler Holding Satınalma Sistemi – MAXIMO Entegrasyonu
Diler Holding Personel Bilgi Sistemi – MAXIMO Entegrasyonu
MAXIMO – LDAP Entegrasyonu
TAV’ın tarihi, 1997’de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesiyle başladı. TAV Havalimanları Holding, ihaleyi kazanan Tepe ve Akfen Grupları’nın ortak girişimi olarak kuruldu. Kısa süre içinde sektöründe büyük bir başarı öyküsüne dönüşen TAV, sahip olduğu bilgi birikimi, yüksek nitelikli insan kaynağı ve ileri teknolojisiyle hem havalimanı yapım projelerinde hem de havalimanı işletmeciliği gibi yepyeni bir alanda küresel bir marka konumuna geldi. TAV, benimsediği hedefler doğrultusunda 2006 yılında yeniden yapılanarak “işletme” ve “yapım” faaliyetlerini, TAV Havalimanları Holding ve TAV İnşaat olarak düzenledi. Bu düzenlemenin ardından TAV Havalimanları Holding, Şubat 2007’de halka arz edildi. Mayıs 2012’de TAV Havalimanları’nın yüzde 38 hissesinin Aéroports de Paris Grubu’na devrine ilişkin işlem tamamlandı.
Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları bugün Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine, Hırvatistan’ın Zagreb havalimanlarında hizmet sunuyor. TAV ayrıca Milas – Bodrum Havalimanı işletme haklarına da sahip bulunuyor. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2013’de iştirakleriyle birlikte yaklaşık 652 bin uçak seferine ve yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet sundu.
IBM MAXIMO v7.5 Kurulum, Uyarlama, Konfigürasyon, Eğitim Hizmetleri
Autodesk Mapguide – MAXIMO Entegrasyonu
Oracle – MAXIMO parça kütüğü entegrasyonu
Poyraz Mobile Saha İş Yönetimi Uyarlaması ve MAXIMO ile entegrasyonu
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 1996 yılında, Türkiye’de üniversite yaşamında yeni bir soluk getirmek amacıyla kuruldu. Bilimin temel amacının bireyin mutluluğu olduğu inancıyla yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi kurucuları, birbirinden farklı düşünce, inanç ve hayat biçimlerinin hoşgörü içerisinde yan yana yaşadığı, evrensel değerlerle donanmış kültürel ve bilimsel bir ortam oluşturuldu. Öğretim dili İngilizce olan üniversite, gerek topluma değer katan, öğrencilerine “gerçek” bir üniversite deneyimi yaşatan akademik ortamı ve kadrosuyla, gerekse üniversite eğitimine kazandırdığı yeniliklerle Türkiye’deki üniversiteler arasında öncü ve yenilikçi bir rol üstlendi ve tüm dünyada tanınan bir eğitim kurumu haline geldi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğrenciler, özgür düşünen, sorgulayan, sorumluluk alan, yoğun çalışan ve bunu keyif alarak yapan bireyler olmanın hazzını yaşamaktadırlar. Ne istediğini bilen, kültürel altyapısı kuvvetli ve daha okurken mesleki beceriler edinmiş mezunlar olarak iş dünyasına katılan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, iş dünyasının aranan profesyonelleri olarak kariyerlerine adım atmaktadırlar.
İstanbul Bilgi Üniversitesi tüm kampüslerinde (Kuştepe, Dolapdere ve Santral) kullanılmak üzere;
IBM Smart Cloud Control Desk (SCCD) Varlık ve Servis Yönetimi Sistemi Kurulumu
Depo ve Satınalma Yönetimi
IT Servis Masası
IT Varlık / Zimmet Yönetimi
Active Directory – SCCD entegrasyonu
Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş, 1968 yılında Türkiye’nin akrilik elyaf ihtiyacını karşılamak üzere Yalova’da kurulmuş ve 1971 yılında 5 bin ton/yıl kapasitesi ile üretime başlamıştır. Aksa, bugün 308 bin ton/yıl üretim kapasitesi ile "Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi" dir.
Üretimini 430 bin m²'lik bir alan üzerinde kurulmuş olan, ‘dünyanın tek çatı altındaki en büyük kapasiteli fabrikasında gerçekleştiren AKSA’nın ürettiği renkli-renksiz (ekru) tov, tops ve kesik elyaf; tek başına veya pamuk, yün, polyester, naylon gibi diğer doğal ve yapay elyaf türleri ile karıştırılarak halıdan döşemeliğe, iplikten el örgüsüne, kadifeden çorap ve branda bezine kadar çok geniş bir alanda tekstil hammaddesi olarak kullanılmaktadır.
Sahip olduğu ölçek ekonomisinin avantajlarını müşterilerine yansıtan AKSA; esnek ve çevik üretim planlaması, hızlı sevkiyat olanakları ve pazara yakınlığıyla Türkiye’nin yanı sıra beş kıtaya yayılan 50’den fazla ülkede de tercih edilen bir tedarikçidir. AKSA’nın akrilik elyaf sektöründe dünya pazar payı 2010 yılsonu itibariyle %13,2’ye ulaşmıştır. Özel ürünlerden biri olan outdoor elyaf üretiminde AKSA’nın dünya pazar payı %50’nin üzerindedir.
IBM MAXIMO v7.5 Sistemi Kurulumu ve Uyarlama Hizmetleri
Oracle Aplications – MAXIMO Entegrasyonu
Türkiye’nin öncü kimyasal madde üreticisi Ak-Kim, 1977 yılından bu yana Akkök Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ak-Kim, Yalova ve Çerkezköy’de yaklaşık 300 bin m2’lik bir alana kurulu, yüksek teknolojiye sahip 3 fabrika ve 20’ye yakın üretim tesisinde uluslararası pazarda kabul görmüş inorganik, organik kimyasallar ve tekstil yardımcı maddeleri ile kâğıt ve su kimyasalları, çimento öğütme ve beton katkıları üretmektedir.
Aralarında sodyum metabisülfit, amonyum persülfat, potasyum persülfat, monoklor asetik asit, dimetilasetamid, hidrojen peroksit, sodyum perkarbonat gibi ileri teknoloji gerektiren ve yerli sanayi açısından büyük önem arz eden kimyasal maddeleri de tamamen kendi mühendislik ekibinin kurduğu tesislerde, kendi teknolojisiyle Türkiye’ de ilk kez Ak-Kim Kimya üretmiştir. Şirket, yıllık 600 bin tonluk üretim kapasitesine sahip tesislerinde 500’ü aşkın farklı kimyasal maddenin üretimini gerçekleştirmektedir. Sahip olduğu geniş ürün yelpazesiyle başta tekstil, metal, gıda, temizlik, su arıtma, korozyon ve kışır önleme, kağıt endüstrisi, ilaç ve inşaat olmak üzere farklı sanayi gruplarına hitap etmektedir.
Rakiplerinin üretim tesislerinin bulunduğu ülkelerde dahi ürünlerini satabilecek güce sahip olan Ak-Kim, dünya devleriyle yarıştığı uluslararası pazarlarda müşteri odaklı ürünleriyle rekabet üstünlüğünü korumaktadır. Şirket yurt dışında beş kıtada, yaklaşık 55 ülkeye yayılmış olan ihracatının yarısını AB ülkelerine, geri kalan kısmını ise Pakistan, İsrail, ABD, Kanada ve Kore gibi ülkelere yapmaktadır.
MAXIMO v6.x’ten MAXIMO v7.1’e geçiş
Dünya’nın lider konumdaki akrilik fiber üreticisi Aksa ile Dünya’nın önde gelen bilim ve teknoloji kuruluşlarından The Dow Chemical Company’nin ortak girişimi olan DowAksa, hızla gelişmekte olan karbon-fiber kompozit sektörününe üretim yapmakta ve sektörü geliştirmektedir.
DowAksa, Aksa’nın Yalova’daki mevcut karbon-fiber üretim varlıklarını genişletecektir. Ayrıca bu genişleme ile birlikte müşterilere minimum maliyet oluşturacak enerji ve altyapı çözümleri ile yüksek teknolojiye sahip tedarik ağı geliştirilecektir.
IBM Maximo v7.5 Kurumsal Varlık ve Bakım Yönetim Sistemi Kurulumu
Pulver Kimya San. ve Tic. A.Ş. 1991 yılında Türkiye’nin ilk toz boya üreticisi olarak kurulmuştur. Eğitimli, dinamik, genç ve girişimci takımının devamlı gelişme ve yüksek kalitede üretim politikası ile Pulver kendi pazarında önemli bir yer sahibi olmuştur.
Pulver’in Depo ve bayi ağı, ülkemizdeki faaliyetlerinin yanı sıra kısa sürede ihracata da yönelmesine olanak sağlamıştır. Pulver bugün Almanya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova, Kosova, Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kıbrıs, Suriye, Gürcistan, Kırgızistan, Libya, Tunus, Cezayir, Finlandiya, Mısır, Fas, Sudan ve Etiyopya gibi ülkelere ihracat yapmakta; her geçen yıl üretim ve ihracat ağını genişletmekte, Pazar payını arttırmaktadır.
IBM Maximo v7.6 Kurumsal Varlık ve Bakım Yönetim Sistemi Kurulumu
o Varlık ve Lokasyon Yönetimi
o Duruş Planlama
o Periyodik bakımlar
o İş emri yönetimi
o Tedarik Zinciri Yönetimi (Satınalma + Depo)
Depoda Mobil Barkodlu Malzeme Takibi Projesi (Poyraz Mobile Uyarlamaları ve Maximo ile entegrasyonu)
İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütme ve bu amaçla gereken her türlü tesisi kurmak, kurulu olanları devralmak ve bir elden işletmek üzere 2560 sayılı kanunla kurulmuştur.
İçme suyu kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının her türlü yeraltı ve yerüstü kaynaklarından sağlanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için; kaynaklardan abonelere ulaşıncaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak, bu projelere göre tesisleri kurmak veya kurdurmak, kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım ve onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenilemelere girişmek,
Kullanılmış sular, yağış sularının toplanması; yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması ve zararsız bir biçimde boşaltma yerine ulaştırılması veya bu sulardan yeniden yararlanılması için abonelerden başlanarak bu suların toplanacakları veya bırakılacakları noktaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak; gerektiğinde bu projelere göre tesisleri kurmak ya da kurdurmak;
Kurulu olanları devralıp işletme ve bunların bakım ve onarımını yapmak ve gerekli yenilemelere girişmek, Bölge içindeki su kaynaklarının, deniz, göl, akarsu kıyılarının ve yer altı sularının kullanılmış sularla ve endüstri artıklarıyla kirletilmesini, bu kaynaklarda suların kaybına veya azalmasına yol açacak tesis kurulmasını ve bu tür faaliyetlerde bulunulmasını önlemek, bu konuda her türlü teknik, idari, hukuki tedbiri almak, Su ve kanalizasyon hizmetleri konusunda hizmet alanı içindeki belediyelere verilen görevleri yürütmek ve bu konularda yetkileri kullanmak,
Her türlü taşınır ve taşınmaz malı satın almak, kiralamak, ekonomik değeri kalmamış araç ve gereçleri satmak, İZSU'nun hizmetleriyle ilgili tesisleri doğrudan doğruya yahut diğer kamu veya özel kuruluşlarla ortak olarak kurmak ve işletmek, bu maksatla kurulmuş veya kurulmakta olan tesislere iştirak etmek, Kuruluş amacına dönük çalışmaların gerekli kılması halinde her türlü taşınmaz malı kamulaştırmak veya üzerinde kullanma hakları tesis etmek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Varlık ve Saha İş Yönetimi (ŞYS-Şebeke Yönetim Sistemi) Projemiz 28 Eylül 2015'de devreye girdi.
İZSU'nun "Bilgi işletim sistemlerinin yenilenmesi" ihalesi kapamında Atos'un ana yüklenici ve entegratör olarak imzaladığı proje kapsamının yazılım kısmı 5 ana bölümden oluşmaktadır. Bunlar; FİYS (Finans İş Yönetim Sistemi), ABYS (Abone Bilgi Yönetim Sistemi), ŞYS (Şebeke Yönetim Sistemi), CBS (Coğrafik Bilgi Sistemi) ve EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi)'dir.
Projenin ŞYS (Şebeke Yönetim Sistemi) tarafı, EuTek tarafından uyarlanmış ve diğer tüm sistemlerle birlikte 28 Eylül 2015 günü devreye alınmıştır.
ŞYS projesi kapsamında, sahada yapılan açma,kesme, sökme, bağlama gibi abone işlemleri, arıza, bakım, montaj ve görevlendirme faaliyetlerinin, malzeme, işçilik ve alet/vasıta/araç gibi kaynak kullanımlarıyla beraber masaüstü ve mobil ortamlardan yönetilmesi sağlanmıştır.
Bütünleşik veri yönetimini sağlamak için, yukarıda sayılan tüm 5 ana sistemlerle ve Scada, kaçak su denetim sistemi gibi dış sistemlerle de entegrasyonlar gerçekleştirilmiştir.
Proje kapsamında yaklaşık günde 5000 adedi bulan 110 farklı tipteki saha iş emirlerinin, iş tevzi ekiplerince en yakın saha ekiplerine atanarak, harita ve konumlandırma desteği ile ofis ile sahanın bilgi senkronizasyonu içerisinde anında müdahale edilerek tamamının mobil ortamdan kapatılması, böylelikle zaman kayıplarının ve verimsizliklerin en aza indirgenerek müşteriye daha iyi hizmet verilmesi hedeflenmiştir.
http://www.egeninsesi.com/211350-izsudan_teknoloji_hamlesi
https://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/16026/tr
Bir Unit Investment NV ve Ansaldo Energia ortak girişimi olan YENİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. 2007 yılında kuruldu. Kuruluş amacı doğrultusunda, EPDK’ya Üretim Lisansı almak üzere başvuru yapan YENİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş., 2008 yılında üretim lisansını almış ve Kocaeli – Dilovası İMES OSB içerisinde üretim tesisi kurmaya hak kazanmıştır.
İnşaatı 2011 yılında başlayan 865 MWe kurulu güçteki Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin inşaatı Aralık 2013 yılında tamamlanmış ve Enerji bakanlığı tarafından geçici kabulu yapılarak elektrik üretimine başlamıştır.
Bulunduğu konum itibari ile bir çok endüstriyel tesis için atardamar niteliği taşıyan YENİ ELEKTRİK 865 MWe DGKÇS ulusal şebeke ve İstanbul metropolü başta olmak üzere civarındaki yoğun yerleşim bölgelerine ve endüstriyel tesislere elektrik sağlamaktadır.
Satınalma, stok ve bütçeleme sistemi uyarlamaları
GAMA Enerji A.Ş., enerji ve su temini alanlarında yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren proje geliştirme ve yatırım firmasıdır. GAMA Enerji A.Ş.’nin iştiraklerinin toplam elektrik kurulu gücü 1.101,8 MW (hissesine düşen net kurulu gücü 1.063 MW), yıllık su temin kapasitesi ise 100 milyon m3'tür.
IBM MAXIMO Kurumsal Varlık ve Bakım Yönetim Sistemi ile SAP EAM Arasında Satınalma ve Stok yönetimi Entegrasyonu Yapılmıştır
IBM MAXIMO Kurumsal Varlık ve Bakım Yönetim Sistemi Desteği Verilmektedir.